EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

Teamcoördinator Informatievoorziening (261-DVL)
36-urige werkweek

De gemeente Veenendaal verzorgt de ICT-infrastructuur en bijbehorende diensten voor vier omliggende gemeenten. Zij wil regie voeren op ICT en heeft grote ambities in digitalisering: voor burgers en ondernemers, het bestuur en de organisatie. Het informatiebeleid zet de toon voor continu verbeteren en innoveren. Het is jouw uitdaging om richting te geven aan de informatiekundige ontwikkelopgave, die loopt langs vijf hoofdopgaven, waarbij je een professionaliseringsslag realiseert. Ben jij in staat is om deze ontwikkelopgaven in een periode van 2 jaar neer te zetten? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Taken en verantwoordelijkheden
De gemeente Veenendaal wil regie voeren op ICT en wil daartoe een professionalisering doorvoeren die loopt langs 5 hoofdopgaven:

 • Professionaliseren van de inrichting en het beheer van de ICT-omgeving: neerzetten van een ICT-infrastructuur en serviceorganisatie die past bij een organisatie die >100.000 inwoners bedient en >1.000 werkplekken beheert.
 • Doorontwikkelen van de integrale sturing en het robuust neerzetten van bijbehorende processen: tot stand brengen van integrale sturing op vernieuwing van informatievoorziening en ICT. Er is een werkwijze ontwikkeld waarin kort cyclisch en resultaatgericht gewerkt wordt op basis van actieve prioriteitstelling (portfoliomanagement).
 • Ondersteunen/ begeleiden van het management, zodat zij de opdrachtgeversrol in informatievraagstukken kundig kan oppakken in samenhang met de ontwikkeling van bekwaam opdrachtnemerschap: versterken van het opdrachtgeverschap in de lijn. Het werken binnen kaders van informatiebeleid en het nadenken over informatievoorziening als strategische productiefactor staat in Veenendaal in de kinderschoenen.
 • Methodisch inrichten van ontwikkeling en beheer van de informatievoorziening, gefundeerd op onderstaande universele methoden: onze methodiek is ontleend aan de universele methoden ITIL, BISL en PRINCE II. Portfoliomanagement en configuratiemanagement zijn recent ingericht en uitgerold; changemanagement, projectmanagement en servicedeskmanagement vragen aandacht.
 • Aansturen, coachen en (door)ontwikkelen van het ICT-team: medewerkers activeren om voortdurend met verbeteren bezig te zijn en op die manier meer zichtbaar, betekenisvol en succesvol te zijn. We zetten in op talenten van medewerkers, op individueel en teamniveau.

Als teamcoördinator draag je bij aan het leveren van een excellente klantbeleving doordat je, samen met jouw team, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige IT-oplossingen (door)ontwikkelt, waarbij je ook toeziet op de effectieve implementatie en inbedding in de organisatie.

Afdeling/ team
Je komt te werken op de afdeling Dienstverlening, in het team Informatie & Communicatie Technologie. Dit team bestaat uit 20 professionals: i- en a-adviseurs, (geo)datamanagement-specialisten, applicatiebeheerders, ICT-beheerders en technische en functionele specialisten. Ieder verstaat zijn vak en samenwerken aan businessresultaten is dé uitdaging.

Jij bent een …

 • vernieuwer die in staat is moderne inzichten over de werking, inrichting en het beheer van gemeentelijke informatievoorziening en ICT te vertalen naar praktische oplossingen voor de gemeente Veenendaal;
 • inspirerend leider die medewerkers stimuleert te ontwikkelen in hun werk;
 • verbinder/ netwerker die op basis van kennis en vaardigheden business en ICT aan elkaar verbindt, in staat is om situationeel strategisch, tactisch en operationeel te schakelen en die weet wat er nodig is om mensen mee te krijgen.

Gevraagde kennis, ervaring en vaardigheden

 • Afgeronde hbo-/ woopleiding (bestuurs- of bedrijfskunde, master Business Information).
 • Prince2 Practioner gecertificeerd.
 • Actuele kennis op het gebied van informatievoorziening, –management en ICTinfrastructuur binnen de (rijks)overheid.
 • Ervaring met het werken onder architectuur (NORA, GEMMA).
 • Aantoonbare ervaring met het sturen van veranderingen in overheidsorganisaties.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring:
  • als team-/ projectleider in de ICT;
  • met de aansturing van externe leveranciers;
  • in het managen van ICT-projecten binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
 • Relevant netwerk bij KING, Samen Organiseren, bij leveranciers of de vaardigheid dit snel op te bouwen.
 • Hebt oog voor verschillende belangen: interne/ externe klant, opdrachtgever, eindgebruiker en beheerorganisatie.
 • Kennis van Lean-management is gewenst.
 • Competenties: besluitvaardig, samenwerken, klantgericht, resultaatgericht en verantwoordelijkheid.

Ons aanbod
Invulling van de vacature Teamcoördinator Informatievoorziening is op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met bij goed functioneren omzetting naar een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB), circa 16,8% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, aanvulling op salaris etc. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

Solliciteren
Ben je dienstverlenend ingesteld, krijg je energie van het contact met mensen én herken jij jezelf in het geschetste profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Reageer dan voor 15 februari 2018 en stuur jouw motivatie en cv via het online sollicitatieformulier. De selectiegesprekken staan gepland op donderdag 22 februari tussen 10.00 uur en 14.30 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Ruijters, interim teamcoördinator Informatievoorziening, op telefoonnummer 0613011106. Kijk op www.veenendaal.nl voor meer informatie over onze gemeente.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Match criteria: Goverment Administration, ICT, Analyst, Quality Assurance, 40 hours, Prov. Utrecht, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.