EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

Sales Engineer Elma BV, Soesterberg ELMA is dé dienstverlener op het gebied van elektrische aandrijf- en besturingstechniek en uitgegroeid tot een omvangrijke organisatie met ruim 70 medewerkers, die actief is met 3 businessunits; Projects, Sales en Services, en een vestiging in Roemenië. ELMA is onder andere succesvol actief in de marktsegmenten off-shore, maritieme installaties, hijs- en hefmiddelen, amusement- en de energiesector. Voor onze Sales afdeling zijn wij op zoek naar een: Sales Engineer Er is een nieuw product en jij denkt dat een aantal klanten daar interesse in heeft. Je pakt de telefoon en belt de eerste klant. Je informeert de klant en deze is enthousiast. Dit is precies wat hij nodig had en hij wil graag een offerte toegestuurd krijgen. Dit geeft jou een kick en snel ga je hiermee aan de slag. Als Sales Engineer bij ELMA combineer je fulltime jouw technische kennis met jouw commerciële achtergrond, met als doel tevreden klanten. In deze functie word je uitgedaagd om producten en diensten te verkopen en te zorgen voor tevreden klanten. Dit doe je door telefonisch advies te geven aan zowel nieuwe als bestaande klanten, te zorgen voor de after sales en door administratieve werkzaamheden op te pakken. Jij ondersteunt de Accountmanager en de BU Manager Sales en je bent het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) klanten. Als Sales Engineer ben jij succesvol, omdat je: Telefonisch acquisitie uitvoert, met als doel een afspraak te maken voor de Accountmanager. Als eerste aanpreekpunt fungeert als het gaat om after sales en vragen en klachten. Retouren en manco’s verwerkt en dit rapporteert aan de Accountmanager en de BU Manager Sales. Klanten op de hoogte houdt over nieuwe producten en diensten of acties, aanbiedingen, levertijden, prijzen, betalingsvoorwaarden, garantiebepalingen en de orderstatus. Ook geef je wensen, behoeften en problemen van klanten door aan de BU Manager Sales. De administratie up-to-date houdt. Dit betekent dat je: offertes opstelt en in de gaten houdt of er opvolging heeft plaatsgevonden telefonische orders registreert en post- en faccoubaxorders controleert en uitschrijft zorgt dat het klantenbestand actueel en volledig is Elma vraagt: Een afgeronde mbo+ opleiding richting Techniek. Enkele jaren ervaring met het verkopen van technische producten. Je hebt bijvoorbeeld gewerkt als Medewerker Verkoop Binnendienst of Technisch Verkoper. Sociale talenten. Elma biedt: Een passend salaris schaal 9: max. €3.970,- obv 38 uur. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring. Goede secundaire voorwaarden zoals reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen en 13 adv dagen bij fulltime dienstverband. Een pensioenregeling. Een functie waar jij fulltime jouw kwaliteiten kan inzetten. Ruimte om door te groeien en kans op een vaste aanstelling na 1 jaar. Je werkt op de afdeling Sales. Hier zit een enthousiast en divers team van 8 personen. Als Sales Engineer ben je belangrijk voor ELMA. Deze waardering zie je terug in het gegeven vertrouwen in jouw ervaring en expertise en in de doorgroeimogelijkheden. Dit zijn doorgroeimogelijkheden voor jou als persoon én in je functie. ELMA moedigt je aan om je talenten te ontwikkelen en je horizon te verbreden. Interesse in deze functie? Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier . Voor vragen en meer informatie over de functie van Sales Engineer neem je contact op met Angelique van Horst op nummer 0346-356060. Website: Meer informatie >>> Trefwoorden: sales engineer, vacature sales engineer, vacatures sales engineer, telefonisch acquisitie, after sales, administratie, techniek, offertes opstellen, technische producten, accountmanager, elektrische aandrijf, besturingstechniek, sales afdeling, verkopen, utrecht, soestduinen, den dolder, zeist, amersfoort, soesterberg Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Meer informatie >>

Match criteria: Production, Customer Service, Mechanical engineering, Sales representative, 40 hours, Prov. Utrecht, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.