EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

WO-ingenieur krijgt een sleutelrol in de continue verbetering van een complexe chemische fabriek

Ben jij een proces engineer met tenminste vier jaar ervaring in productie of engineering? Heb je de interesse en de sociale vaardigheden om samen te werken met collega’s in alle delen van de fabriek, van werkvloer tot directiekamers? Dan willen wij graag op korte termijn kennis maken.

AkzoNobel Specialty Chemicals is verantwoordelijk voor de productie en verkoop van wereldwijd gewaardeerde industriële en functionele chemicaliën. Binnen Specialty Chemicals verzorgt de sub-Business Unit ‘Performance Additives’ de productie van Carboxymethyl Cellulose (CMC) in Arnhem en Novara (Italië). CMC is een veelzijdig product met toepassingen in uiteenlopende markten over de hele wereld, van food en pharma tot oliewinning. Ter versterking van onze CMC-productiefaciliteiten in Arnhem zijn wij nu op zoek naar een ervaren en gedreven 

Je belangrijkste doelstelling in deze functie is het ondersteunen van de productie bij het vinden van structurele oplossingen voor technologische vraagstukken. Daarnaast initieer en leid je projecten ter verbetering van procesveiligheid, productkwaliteit, plant output, productiekosten en impact op het milieu. Het betreft een complex productieproces met o.a. batchproductie, diverse continu bedreven nabewerkingsstappen en vaste-stofverwerking. In verband met het gevaarlijke karakter van sommige materialen valt de site onder het BRZO-regime. De fabriek is gecertificeerd volgens strenge QHSE normen, maar veiligheid zit vooral tussen de oren van de mensen die het werk doen. Ook op dat gebied verwachten wij jouw kritische blik en proactieve input.

Taken en verantwoordelijkheden 
Je bent verantwoordelijk voor een brede range activiteiten, waarin je zult optreden als expert en disciplineleider voor het gehele CMC productieproces. Je lost productieproblemen op, helpt recepturen en procesinstellingen verbeteren en begeleidt proeven in zowel de pilot plant als de productieplant. Daarnaast signaleer je structurele verbetermogelijkheden en bereid je de overeenkomstige verbeterprojecten voor. Tijdens de uitvoering daarvan fungeer je als coördinator voor alle betrokkenen, van start-up tot evaluatie. Daarnaast verzorg je de training van productiemedewerkers. Een andere belangrijke rol is het adviseren over compliance met zowel in- als externe wet- en regelgeving. Je levert daartoe belangrijke input bij diverse risico-analyses, zoals HAZOP en FMEA. 

Je onderhoudt een netwerk met andere relevante productiesites binnen AkzoNobel en met de afdelingen RD&I en Projects & Engineering, waarbij best practices gedefinieerd en gedeeld worden. Daarnaast vertegenwoordig je de site in internationaal en multidisciplinair overleg over grondstoffen.

Jouw profiel

  • Afgeronde WO-opleiding in Chemical Engineering of vergelijkbaar en ten minste vier jaar ervaring;
  • Ruime technische kennis en interesse in L6S en continuous improvement;
  • In staat autonoom te werken;
  • Vermogen om met een praktische kijk op theoretische gegevens snel slimme oplossingen te implementeren;
  • Sterk in het overtuigen en beïnvloeden van relevante betrokkenen op elk niveau;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ons aanbod
Dit is een zeer interessante baan bij een internationale onderneming die heel bewust kiest voor kwaliteit op elk gebied. Dit betekent ook dat als we voor jou kiezen, we zullen investeren in je groei, en je alle ruimte en ondersteuning bieden voor je verdere ontwikkeling in onze internationale en dynamische organisatie.

Informatie en sollicitatie
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Talent Resourcing, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Solliciteren kan alleen via onze site. Ga naar www.akzonobel.com/nl/careers en zoek op referentienummer 170004Z9 of gebruik de ‘Solliciteer’ button.
Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

About AkzoNobel Specialty Chemicals 
Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, and personal care items. Building on the dedication of our employees and our shared commitment to safety, sustainability, and open innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Arnhem, engineering, ingenieur 

Match criteria: Construction, Chemical engineering, Mechanical engineering, Process Management, 40 hours, Prov. Gelderland, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.