EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

Ter versterking van de afdeling Inkomen zoeken wij een enthousiaste en daadkrachtige:

Medewerker Hoogwaardige Handhaving
Standplaats: Nieuwegein
32-36 uur per week

Bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) geloven wij dat de kracht van mensen de sleutel is tot meedoen in deze maatschappij. Want wie meedoet kan gericht vooruit. Wij geven gerichte ondersteuning aan diegenen die dat écht nodig hebben. WIL begeleidt mensen naar werk, geeft inkomensondersteuning, voert minimaregelingen uit en biedt schuldhulpverlening aan inwoners van de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Door mensen te helpen naar vermogen mee te doen in de maatschappij, willen we sociale uitsluiting, armoede of schulden voorkomen. Inkomensondersteuning of een uitkering is geen blijvende oplossing, maar soms nodig om weer stappen vooruit te kunnen maken. Wij zetten erop in om mensen zo snel mogelijk te laten opveren uit het financiële vangnet, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan.

Wat houdt de functie in?
Als medewerker Hoogwaardige Handhaving zorg je voor het terugdringen van oneigenlijk gebruik van publieke gelden. Je ziet toe op en controleert of er sprake is van correcte naleving van beleid-, wet- en regelgeving.

Wat zijn je werkzaamheden?
Als medewerker Hoogwaardige Handhaving:

  • ben je verantwoordelijk voor het rechtmatig en effectief verstrekken van uitkeringsgelden en verricht kwalitatief hoogstaand bestuursrechtelijk onderzoek naar rechtmatigheid en verstrekking daarvan. Je maakt daarvoor een tactisch uitvoeringsplan, gebruikt geautomatiseerde systemen, je verzamelt in het kader van de onderzoeken alle relevante gegevens en voert een dossieranalyse uit;
  • zet je in samenwerking met collega’s diverse onderzoeksmiddelen in. Je voert confrontatiegesprekken, bent in staat op een professionele wijze een huisbezoek af te leggen, waarnemingen te verrichten en getuigen te horen. Je bevindingen leg je vast in een adviesrapportage;
  • maak je gebruik van je bevoegdheden als toezichthouder;
  • werk je nauw samen met je collega’s uit verschillende sociale domeinen en je naaste collega’s;
  • voer je werkzaamheden (waaronder ook themacontroles) uit voor zowel de poort als via het lopende bestand;
  • ondersteun, begeleid en adviseer je de collega’s van andere afdelingen op het gebied van fraudealertheid, fraudesignalering, fraudebestrijding en fraudepreventie;
  • zijn je werkzaamheden ook buiten reguliere arbeidstijden.
Wie zoeken wij?
Als medewerker Hoogwaardige Handhaving bij Werk en Inkomen Lekstroom pas je binnen de WIL-cultuur: je bent gedreven, oprecht en toegewijd aan onze klant en organisatie. Je bent oplossingsgericht en bereid om verder te kijken dan je eigen domein. Je beschikt over minimaal hbowerk– en –denkniveau (bijvoorbeeld een afgeronde opleiding Sociaal Juridisch Dienstverlening) en hebt relevante kennis van de Participatiewet, Algemene Wet Bestuursrecht en regelingen met inkomensafhankelijke componenten. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar werkervaring als medewerker Hoogwaardige Handhaving, sociaal rechercheur of fraudepreventiemedewerker.

Door de aard van de werkzaamheden en de hierbij behorende contacten, is er een verhoogd risico op (verbale) agressie. Je bent daarom een zelfverzekerde en ‘stevige’ persoonlijkheid, die door passende communicatie weet te overtuigen en vertrouwen weet te winnen. Verder ben je zelfstandig, besluitvaardig en sterk in oordeelsvorming en conflicthantering. Je hebt een positieve instelling en denkt in mogelijkheden.

Wat bieden we?
Je vervult een uitdagende baan in een relatief jonge organisatie, die volop in ontwikkeling is. Je werkt in een team wat nauw met elkaar samenwerkt en elkaar ondersteunt waar nodig. WIL kent goede ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden conform de CAR-UWO. De functie is ingedeeld in schaal 9. Afhankelijk van je kennis en ervaring bedraagt je salaris minimaal € 2.591,- en maximaal € 3.805,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Naast een bruto maandsalaris ontvang je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en 2 bovenwettelijke verlofdagen in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Je bepaalt zelf hoe en waaraan je het IKB wilt besteden. Werkdagen en werktijden zijn flexibel in te delen. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de intentie tot omzetting naar een vaste aanstelling bij een goede beoordeling na deze periode.

Is deze functie jou op het lijf geschreven?
Stuur dan vóór 5 maart 2018 je cv en motivatiebrief ter attentie van de heer Ramedan naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ahmed Ramedan, senior medewerker Hoogwaardige Handhaving, op 030 – 7022 368. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dominique Roost, HR-adviseur, via 030 – 7022 373. Mailen kan ook naar sollicitaties@wil-lekstroom.nl. Kijk op www.wil-lekstroom.nl voor meer informatie over onze organisatie. 

De selectieprocedure
De vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken met onze selectiecommissie. De gesprekken worden naar verwachting gevoerd in week 9 en 10.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Match criteria: Goverment Administration, Legal, International relations, 40 hours, 24 hours, Prov. South Holland, Prov. North Holland, Prov. Utrecht, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.