EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

NS is voor NedTrain te Haarlem op zoek naar een:

Hoofd Preventie Haarlem

Wat ga je doen?
Wij zijn voor de afdeling Kwaliteit van NS Trein Modernisering op zoek naar een hoofd preventie voor de locatie Haarlem. Als Hoofd Preventie adviseer en ondersteun je het management en de medewerkers op het gebied van veiligheid. Je hebt een belangrijke rol in de gedragsveranderingen die binnen de organisatie plaatsvinden ten opzichte van veiligheid. Als Hoofd Preventie maak je onderdeel uit van de HSE organisatie. 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Organiseren, begeleiden en uitvoeren van audits en inspecties;
 • Opstellen en opvolgen van doelen en jaarplannen;
 • Introduceren en implementeren van verbeterprogramma’s en projecten;
 • Uitvoeren en opstellen van risicoanalyses, veiligheidsplannen en onderzoeken;
 • Verzamelen, analyseren en rapporteren van informatie over prestaties;
 • Fungeren als aanspreekpunt voor klanten, overheidsinstanties en collega’s;
 • Coachen en adviseren van collega’s en medewerkers;
 • Onderzoek doen naar ongevallen en incidenten;
 • Identificeren en nemen van maatregelen om herhaling te voorkomen;
 • Bieden van proactieve ondersteunen aan afdelingen en projectteams;
 • Bevorderen van het bewustzijn en het nemen van initiatieven om gedrag te beïnvloeden of verbeteren;
 • Identificeren van trainings- en opleidingsbehoeften;
 • Waarborgen en overzicht houden op actuele wet- en regelgeving.

Waar ben je goed in?
Om succesvol te zijn in de functie van hoofd preventie ben je in staat om een brugfunctie te vervullen tussen de afdelingen HSE en Operations. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je staat stevig in je schoenen en zorgt dat je vanaf het begin bent aangesloten bij (nieuwe) initiatieven om veiligheid te borgen. Je bent in staat om prioriteiten te stellen en je doorziet snel complexe processen. Je bent een echte problem solver, hebt een helikopterview en bent kostenbewust. Tot slot ben je communicatief vaardig, proactief, klantgericht, ambitieus en stressbestendig. 

Verder beschik je over het volgende:

 • HBO werk en denkniveau;
 • Eis! is een afgeronde opleiding Hogere Veiligheidskundige (HVK);
 • In het bezit van een geldig VCA certificaat (of bereid te halen);
 • Goede kennis van ARBO- en milieuwetgeving;
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare positie en omgeving;
 • Bekend met normeringen zoals OHSAS 18001, ISO 14001, ISO 9001 en VCA;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met onderzoeksmethode zoals Trypod of RCA is een pre.

Hier ga je werken

In deze functie werk je voor NS Treinmodernisering in Haarlem. De voornaamste werkzaamheden in Haarlem zijn:

 • Revisie, ombouw- en modernisering van treinen;
 • Revisie van draai- en wielstellen;
 • Herstellen bots- en brandschade;
 • Productie van onderdelen.

Als hoofd preventie ben je werkzaam op de afdeling kwaliteit. Wij werken binnen NS aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NS is ons belangrijkste doel het technisch in topconditie houden van ons materieel. Ook zorgen we – 24 uur per dag, zeven dagen per week – voor schadeherstel, revisie en reiniging van onze treinstellen. 

Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is NS Operatie uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NS ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NS werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel. NS staat voor eenvoud, éénheid en eigenaarschap, dat is ook wat wij verwachten van de hoofd preventie Haarlem. 

Vind je dit interessant?
Werken bij NS betekent werken in een dynamische omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. NS kent zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, een Trein Vrij Abonnement, 3% eindejaar bonus en een uitstekende pensioenregeling. Het salaris is max. salaris € 4.973,40,- o.b.v. 36 uur, afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring. 

Heb je interesse in deze vacature?

 • Reageer graag uitsluitend via de sollicitatiebutton op deze pagina;
 • Richt jouw sollicitatie aan Eline Boekhout, Corporate Recruiter Techniek;
 • Er is geen sluitingsdatum voor deze functie. De functie sluit zodra we een passende kandidaat gevonden hebben;
 • Je sollicitatie is definitief als je direct een automatische bevestiging per mail hebt ontvangen;
 • Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij streven ernaar binnen twee weken bericht te geven over de voortgang. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Secretariaat van de afdeling Recruitment, 088-6713666. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Preventie, Veiligheidskunde, Veiligheidskundig, HVK, HSE, Risicoanalyse, ARBO, Milieu

Match criteria: Production, General Business, Quality Assurance, Health, Security & Safety, 40 hours, Prov. North Holland, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.