EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

Ben jij de financial die de planning & control-cyclus helemaal in de vingers heeft, accuraat en assertief is en stakeholders informeert en enthousiasmeert? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Gemeente Krimpenerwaard heeft een vacature voor een

 

Financieel Adviseur

36 uur

Algemeen
De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 54.142 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden. 

De afdeling Financiën bestaat uit 24 medewerkers, verdeeld over een aantal teams en taakvelden. Voor het team beleid zijn we op zoek naar een Financieel adviseur voor 36 uur per week. 

Wat ga je doen als Financieel Adviseur?
Je werkt, samen met collega’s, aan de planning & control-cyclus. Denk hierbij aan de kadernota, begroting, tussentijdse rapportages en de jaarrekening. Diverse vakafdelingen benaderen jou met uiteenlopende vragen over deze onderwerpen. Daarnaast leg je verbinding tussen de vakafdelingen en financiën en signaleer je risico’s, benoem je knelpunten en draag je verbeteringen aan. 

Ook adviseer je collega’s, bestuurders en directie proactief bij het vertalen van (externe) ontwikkelingen op je vakgebied en ben je alert op integraliteit van vraagstukken. Je benadert actief collega’s binnen de afdeling en van de vakafdelingen om samen tot een integraal advies te komen. 

Wie ben je?
Je bent een financial op HBO werk- en denkniveau met een afgeronde studie in de richting financiën of economie. Kennis en ervaring met gemeentelijke financiën, de BBV en ons financiële pakket Civision is een pré. Ook ben je bekend met de gemeentelijke beleidskaders, beheerplannen en verbonden partijen. Daarnaast ben je analytisch, accuraat en communicatief sterk en heb je politieke sensitiviteit. Je weet van aanpakken en kunt op het juiste moment zakelijk zijn. Ook heb je ruime ervaring met het adviseren van bestuurders en directie. 

Wie je verder bent, lezen we graag in jouw motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden je voor deze functie geschikt maken. 

Salaris
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.225,00 bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek. 

Daarnaast kent de gemeente het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris wordt maandelijks 16,8% IKB opgebouwd (vakantiegeld, eindejaarduitkering, levensloopbijdrage). Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reinier van Eijsden, afdelingsmanager Financiën. Hij is bereikbaar via tel.nr. 14 0182. 

Een online assessment (drijfveren- en talentenanalyse) kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Solliciteren op de functie van Financieel Adviseur
Stuur je brief en cv vóór 15 maart 2018 via de sollicitatiepagina naar de afdeling P&O van gemeente Krimpenerwaard. De eerste gesprekken worden gehouden in week 13. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Finance, Financieel, Financiële, Economisch, Financieel Adviseur, Overheid, Gemeente

Match criteria: Goverment Administration, Analyst, 40 hours, Prov. South Holland, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.