EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

Adviseur privacy
36 uur per week

Je gaat aan de slag bij de afdeling Middelen, team Juridische Zaken. Als adviseur privacy draag je zorg voor de (door)ontwikkeling en uitvoering van het gemeentelijke privacybeleid en de verdere implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij hebben de afgelopen twee jaar niet stilgezeten op het gebied van privacy en daarbij flink aan bewustwording gedaan. Aan jou de taak het beleid en de werkwijzen die er liggen, fijn te slijpen en ons te begeleiden bij de nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Het beleid richt zich niet alleen op de medewerker, maar ook op de communicatie en relatie burger, organisatie en bestuur. Je hebt hier een adviserende rol en je vindt het leuk om nieuwe wet- en regelgeving in onze organisatie te implementeren. Je beschikt over kennis van de Wbp/ AVG, de Uitvoeringswet AVG en onderliggende regelgeving. Je bent de schakel tussen de juridische vakkennis en de informatietechnologie. Je bent een bruggenbouwer, die de kloof tussen deze werelden weet te overbruggen. Je bent consciëntieus en zorgvuldig. Je bent onafhankelijk en weet met respect voor ieders standpunten op diplomatieke wijze bruggen te slaan en toch je eigen koers te varen.

Je zal veel samenwerken met de Chief Information en Security (CISO) en de nog te werven Functionaris Gegevensbescherming (FG).

Werkzaamheden /taken

 • Je houdt je bezig met het opstellen, uitwerken, implementeren en beheren van het privacy beleid binnen de gemeente.
 • Je adviseert in samenwerking met informatiserings- en automatiseringsdeskundigen over gegevensverwerkingen en de technologie en beveiliging daarvan.
 • Je draagt zorg voor het inventariseren van gegevensverwerkingen en het bijhouden van meldingen van gegevensverwerkingen.
 • Je rapporteert over privacy aan het college van burgemeester en wethouders en je bereidt de verantwoording hierover aan de raad voor.
 • Je geeft voorlichting, je coördineert en draagt zorg voor trainingen binnen de gemeente over privacy gerelateerde onderwerpen.
 • Je bent aanspreekpunt de organisatie over privacy vraagstukken, klachten en/of incidenten.
 • Je verricht overige voorkomende werkzaamheden binnen het team.

Wij bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB), circa 16,8% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, aanvulling op het salaris, etc. Tot slot werken we bij de gemeente Veenendaal volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats onafhankelijk werken en kennen we flexibele werktijden.
 
Het profiel

 • Je bent een (ervaren) adviseur op juridisch hbo-niveau met gemeentelijke ervaring die stevig in de schoenen staat, in staat is om mensen te enthousiasmeren en te sturen in het privacy onderwerp.
 • Je houdt van uitdagingen en vernieuwingen en vindt het leuk om nieuwe wet- en regelgeving te implementeren.
 • Je vindt het leuk om te werken in een vakgebied dat aan veranderingen onderhevig is en vindt het leuk om voortdurend te blijven leren.
 • Je beschikt over politiek bestuurlijke sensitiviteit en de vaardigheden om mensen te motiveren.
 • Je weet helder te communiceren op wisselende niveaus.
 • Je bent in staat om te werken in multidisciplinaire teams.

Reageren
Past deze baan bij je? En ben je iemand die initiatieven neemt? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Reageren kan tot 6 maart 2018  door het sturen van jouw motivatie en cv via het online sollicitatieformulier.  De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 15 maart tussen 14.00 en 17.00 uur. Voor nieuwe medewerkers is een Verklaring omtrent gedrag vereist.

Wil je eerst meer informatie over de functie, neem dan contact op met Roland Bekker, teamcoördinator Juridische Zaken, 0318-538538. Kijk op  www.veenendaal.nl voor meer informatie over onze gemeente.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Match criteria: Goverment Administration, ICT, Legal, 40 hours, Prov. Utrecht, Prov. Gelderland, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.