EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 212018
 

Welke Accountmanager buitendienst gaat ons versterken?
Benelux, Frankrijk of Duitsland

Tider is een gevestigde naam in de Sign industrie die sinds 2006 zeer sterk in de markt staat en nog altijd sterk groeiend is door heel Europa. Wij zijn er trots op dat we een toonaangevende leverancier voor reclame materialen zoals groot formaat Printdoeken, rolbanners en aanverwanten, op de Europese markt zijn. Dit is vanwege het feit dat we trouw aan onze basisprincipes blijven: kwaliteit, beste prijzen, innovatie en service.

Ter uitbreiding van ons team zijn wij opzoek naar gedreven Accountmanagers die in diverse landen ( Benelux, Duitsland en Frankrijk ) onze bestaande klanten en vooral ook nieuwe klanten gaan bezoeken om onze producten aan te prijzen met ondersteuning van onze binnendienst.

Gevraagd niveau

  • Vanaf HBO werk- en denkniveau
  • 3-5 jaar sales ervaring in B2B.
  • Communicatieve vaardigheden en assertiviteit
  • Zelfstandig, gestructureerd en efficiënt kunnen werken
  • Oplossingsgericht en doelgericht denken en werken
  • Goede beheersing van de Talen in de betreffende landen
  • MS Office-vaardigheden

Wat kunt u van ons verwachten ?
Hiervoor bieden wij uiteraard een uitstekend basissalaris met daarbij aantrekkelijke bonussen.
Klanten kunnen bezocht worden met de auto van de zaak..

Nieuwsgierig geworden?
Kijk op onze website: www.tidersign.com
Stuur uw motivatie en CV via de ”Solliciteer” button.

Tidersign
t.a.v. Mnr. Rob Bakker
Spectrumlaan 47-49
2665 NM Bleiswijk
Tel: +31(0)79-3411152

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwooorden: Vacature, Fulltime, Bleiswijk, Accountmanager, Sales medewerker

Match criteria: Retail, Sales representative, Key Account Manager, 40 hours, Prov. South Holland, Prov. North Holland, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
“Please give me an example of a time when you had a problem with a supervisor/co-worker and how you approached the problem.” “I think that the hardest thing about work isn’t the work, it’s the people at work,” Teach says. Most employees have a problem with a supervisor or co-worker at some point in their career. How they handle that problem says a lot about their people skills. If you can explain to the interviewer that you were able to overcome a people problem at work, this will definitely help your chances of getting the job, he says.
Questions to ask
What have you enjoyed most about working here? This question allows the interviewer to connect with you on a more personal level, sharing his or her feelings. The answer will also give you unique insight into how satisfied people are with their jobs there. If the interviewer is pained to come up with an answer to your question, it’s a big red flag.