EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 192018
 

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die ervoor openstaat een grondige inwerkperiode van +/-2 jaar te doorlopen. Mede door het ondersteunen van het trader team leert men stapsgewijs alle aspecten van steel trading aan. Deze sales support zal betrekking hebben op zowel commercieel, administratief als logistiek vlak. Binnen een termijn van +/-2 jaar word je klaargestoomd om een functie als Junior Steel Trader aan te nemen. In deze periode is het ook de bedoeling dat je kennis en ervaring vergaart op commercieel vlak. Prospectie , marktonderzoek en -ontwikkeling, onderhandelingen, enz., behoren tot je kerntaken.

Takenpakket

 • Opmaken van verkoop- en aankoopcontracten, expeditie documenten en bijhorende administratieve taken gerelateerd aan onze trade-dossiers;
 • Offertes aanvragen bij leveranciers die wereldwijd gelokaliseerd zijn (Europa/Turkije/China/India/Korea/Etc.);
 • Ad-hoc problemen m.b.t  steel trading gerelateerde activiteiten oplossen;
 • Het opstellen en nakijken van documentaire kredieten alsook het opvolgen van internationale betalingen, koerswijzigingen (USD/EUR, lokale munten);
 • Het verder ontwikkelen en uitbouwen van nieuwe en bestaande klantenrelaties in de Afrikaanse markt;
 • Na +/- 2 jaar aankoop en verkoop van staalproducten op de Afrikaanse markt, rekening houdend met verschepingsmogelijkheden, betalingsmodaliteiten en productieprogramma’s van globaal georiënteerde staalfabrieken;
 • Opvolgen van de wereldwijde staal markt evoluties (opportuniteiten/challenges/duties/etc.).

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over een diploma hoger onderwijs (master) of universiteit, bij voorkeur in TEW, Handelswetenschappen of Handelsingenieur;
 • Je beschikt mogelijk over maximaal 1 jaar ervaring in de verkoop of in de internationale handel en hebt interesse in de internationale (financiële en logistieke) sector;
 • Je beschikt over een uitstekende kennis van het Nederlands en zeer goede kennis van het Engels en Frans;
 • Je beschikt over een uitgebreide kennis van Microsoft Office en hebt een zeer goede kennis van MS Excel en Word. Ervaring met Navision is een meerwaarde en beschikt over uitstekende communicatie skills;  
 • Je bent een teamplayer;
 • Je hebt een vergaande interesse in het internationaal handelswezen;
 • Je bent zelfstandig en gemotiveerd om zelf nieuwe opportuniteiten te ontwikkelen;

Wat kunnen wij jou bieden?

Heb jij interesse om deel uit te maken van een jong en sterk groeiend bedrijf? Aarzel dan niet om ons vandaag nog jouw CV en motivatiebrief op te sturen. In ruil voor de geschikte kandidaat bieden wij een zeer competitief en interessant salarispakket met

enkele attractieve extralegale voordelen. Je werkt in een aangename kantooromgeving in het centrum van Antwerpen. Als de inwerkperiode met voldoening is doorlopen, zal je ook klanten (Afrika) en leveranciers (wereldwijd) bezoeken.

Match criteria: Retail, Building Materials, Legal, Logistics & supply chain, Researcher, Treasury, Key Account Manager, 40 hours, Outside the Netherlands, Non, Assistant or Support

Company name: Stepstone NL –

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
“Please give me an example of a time when you had a problem with a supervisor/co-worker and how you approached the problem.” “I think that the hardest thing about work isn’t the work, it’s the people at work,” Teach says. Most employees have a problem with a supervisor or co-worker at some point in their career. How they handle that problem says a lot about their people skills. If you can explain to the interviewer that you were able to overcome a people problem at work, this will definitely help your chances of getting the job, he says.
Questions to ask
What constitutes success at this position and this firm or nonprofit? This question shows your interest in being successful there, and the answer will show you both how to get ahead and whether it is a good fit for you.