EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 092018
 

Als je op zoek bent naar een uitdagende en zelfstandige baan, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

In de functie van Customer Service Medewerker ben je verantwoordelijk voor het creëren van klanttevredenheid en vorm je dus een meerwaarde voor het bedrijf en de klant. Dit doe je door de klant zowel telefonisch als via mail te ondersteunen en informatie te verstrekken. Daarnaast beantwoord je vragen en klachten van bestaande en potentiële klanten op een correcte en professionele manier om een “excellente Customer Care” te kunnen bieden.
Je werkzaamheden bestaan ondermeer uit :

  • het onderhouden van telefonisch contact en mailverkeer om de klanttevredenheid te waarborgen;
  • het behandelen en inputten van verkopen in ons klantenbeheersysteem;
  • het afhandelen van klachten en opzeggingen op een snelle en correcte manier; 
  • een nauwkeurige administratieve ondersteuning van het verkoop- en serviceteam.

Als professionele Customer Service Medewerker zet je de klant centraal.
Je bent bij voorkeur in het bezit van een hogere opleiding in een commerciële richting, aangevuld met minimum een eerste ervaring binnen een klantgerichte commerciële binnendienst in een B2B omgeving.
Verder beschik je over volgende eigenschappen :

  • klantgericht, groot probleemoplossend vermogen en dienstverlenend;
  • goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken; 
  • vlotte PC-vaardigheden;
  • zeer vlotte kennis van de Nederlandse taal en goede kennis van de Franse taal.

Match criteria: Construction, Customer Service, Sales representative, 40 hours, Outside the Netherlands, Non

Company name: Stepstone NL –

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Is There A Gap In Your Work History? Employers understand that people lose their jobs and it's not always easy to find a new one fast. When answering this question, list activities you'??ve been doing during any period of unemployment. Freelance projects, volunteer work or taking care of family members all let the interviewer know that time off was spent productively.
Questions to ask
What is the single largest problem facing your staff and would I be in a position to help you solve this problem? This question not only shows that you are immediately thinking about how you can help the team, it also encourages the interviewer to envision you working at the position.