EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 082018
 

HBO’er met contract- en projectmanagementervaring in de chemische industrie bewaakt en stimuleert kwaliteit van contractor-output.

Als contract manager werk je mee aan korte- en lange termijn beleid, bewaken van veiligheid en kwaliteit van onderhoudsprojecten en ontwikkeling van nieuwe contractvormen en (unit rate en incentive-gedreven) normafspraken.

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals, onderdeel van AkzoNobel Specialty Chemicals, is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. Voor de afdeling Maintenance Support op onze productielocatie Rotterdam zijn wij nu op zoek naar HBO-ingenieur met ruime ervaring in een projectmatige onderhoudsorganisatie voor de functie van

Maintenance Contract Manager

Je wordt verantwoordelijk voor de borging van de kwaliteit van de contractors op onze onderhoudsprojecten, waarbij je gebruik maakt van het Contract Performance Management-systeem. Ook implementeer je het Maintenance Contract Management-systeem en het Contractor Safety Management-programma. Daarbij streef je naar continue optimalisatie van alle processen en procedures conform het AkzoNobel Leading Performance System. 

Een belangrijke taak is ook het ontwikkelen en implementeren van een Unit Rate-systeem, met normafspraken binnen onderhouds- en constructie-contracten. Genoemde systemen en programma’s zijn overigens geen rigide ‘gebouw’ maar meer een fluïde ‘organisme’ dat groeit en zich aanpast aan veranderende omstandigheden en voortschrijdend inzicht. Je werkt er zelf aan mee om optimale samenwerkingsvormen te vinden en de parameters daarvan goed vast te leggen zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Als specialist op het gebied van contracten en uitbestedingsprocessen krijg je een belangrijke inbreng op dit gebied bij de beleidsontwikkeling van de Maintenance organisatie. Je draagt bij aan, optimaliseert en audit het uitbestedingsproces, stelt hiervoor procedures op en sluit in nauwe samenwerking met Inkoop ook specifieke contracten af, die je vervolgens beheert. Vanzelfsprekend brengt je controlerende en handhavende taak soms met zich mee dat je moeilijke gesprekken met contractors moet voeren. Je houdt hierbij naast een goed resultaat ook de relatie in het oog en streeft naar een oplossing waar iedereen tevreden mee is.

Je kwaliteiten

 • Technische opleiding op HBO-niveau;
 • 5 jaar ervaring met onderhoud en projectmanagement in de (petro)chemie;
 • Kennis van diverse contractvormen (met name unit rate en incentive-gerelateerd);
 • Thuis in de bedrijfsprocessen van een Maintenance organisatie en relevante auditsystemen;
 • Expertise in procedures rond veiligheid, gezondheid en milieuzorg;
 • Kennis van relevante ICT, waaronder SAP PM, Acces, Excel en planningssystemen;
 • Commercieel sterk, kritisch op kwaliteit, flexibel en probleemoplossend;
 • Open, heldere communicator, diplomatiek als het kan, scherp als het moet;
 • Mondelinge en schriftelijke kennis van Nederlands, Engels en Duits.
   

Ons aanbod
Je kunt rekenen op een zelfstandige, zeer verantwoordelijke functie met naast controlerende taken ook een belangrijke inbreng in de ontwikkeling van contractmanagement. Een interessante tweede carrièrestap met uitstekende carrièreperspectieven binnen de (internationale) AkzoNobel-organisatie.

Heb je vragen?
Dan kun je contact opnemen met Rob Salden, Talent Resourcing Partner, tel +31 (0)88 010 6789 optie 2. Solliciteren kan bij ons alleen online. Ga naar www.akzonobel.nl/careers en zoek op referentie 170001AX of gebruik de ‘sollicitatielink’. 
Een pre-employment screening kan deel uitmaken van de selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing stellen we niet op prijs.

Over AkzoNobel Specialty Chemicals
Wereldwijd vertrouwen industrieën op onze essentiële chemieproducten bij de productie van alledaagse producten zoals papier, kunststoffen, bouwmaterialen en artikelen voor persoonlijke verzorging. Voortbouwend op de toewijding van onze medewerkers en onze gezamenlijke inzet voor veiligheid, duurzaamheid en open innovatie, hebben we een bedrijf van wereldklasse gevestigd, waarbij we sterke samenwerkingsverbanden hebben opgebouwd met onze klanten. Wij zijn in meer dan 80 landen actief, en tot onze portfolio van toonaangevende merken behoren namen als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Trefwoorden: Vacature, Rotterdam, Fulltime, Kwaliteitsmanager, Beleidsmaker veiligheid en onderhoud.

Match criteria: Construction, Project management, Quality Assurance, Facility Coordinator, 40 hours, Prov. South Holland, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Is There A Gap In Your Work History? Employers understand that people lose their jobs and it's not always easy to find a new one fast. When answering this question, list activities you'??ve been doing during any period of unemployment. Freelance projects, volunteer work or taking care of family members all let the interviewer know that time off was spent productively.
Questions to ask
Do you offer continuing education and professional training? This is a great positioning question, showing that you are interested in expanding your knowledge and ultimately growing with the employer.