EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 082018
 

Doe je mee? Bekijk onze video: https://vimeo.com/204531742/52ad41ea38

Binnen de afdeling Dienstverlening en Informatiebeheer zoeken we een

Interne Controller / Auditor

voor 36 uur per week

Wat houdt de functie in?
De Interne Controle is eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van de jaarlijkse auditplanning. De bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Interne Controle liggen vast in het Interne Controle statuut. De functie-eenheid bestaat uit drie enthousiaste en deskundige collega’s. Als gevolg van het vertrek van één van onze collega’s is er per direct ruimte beschikbaar voor de inzet van jou! 

Van jou verwachten wij;

  • Dat je onder beperkte aansturing zelfstandig zorgdraagt voor de opzet en uitvoering van audits gericht op de materiële financiële processen.
  • De uitkomsten van je onderzoek leg je vast in een auditrapportage die je vervolgens bespreekt met de proceseigenaar en het MT.
  • De wethouder Financiën neemt jaarlijks kennis van de uitkomsten van de belangrijkste onderzoeken en de wijze waarop de beheersing van de meest belangrijke risico’s plaatsvindt.
  • Het management ondersteun je bij het analyseren van risicovolle situaties en samen definieer je risico beperkende maatregelen, waarbij je rekening houdt met de mogelijkheden die de gemeente biedt.
  • Het uitvoeren van subsidiecontroles behoort eveneens tot je takenpakket, evenals het uitvoeren van de jaarlijkse SISA controles en de Suwinet audit.
  • Samen met de andere collega’s binnen je functie eenheid ben je in onze organisatie het eerste aanspreekpunt voor de accountant.

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de wetten in het sociale domein. De transformatie van de processen is nog in volle gang, een veranderingsproces waarbij wij graag gebruik maken van jouw talenten om te komen tot een optimale procesinrichting. Dit, en de jaarlijkse wetswijzigingen, zorgen voor een dynamische auditomgeving. 

Met ingang van 2020 legt het college verantwoording af over de financiële rechtmatigheid. Basis voor het afgeven van dit zogenaamde ‘In Control Statement’ is het nieuw in te richten beheersingssysteem. Bij de inrichting van dit systeem is de Interne Controle nadrukkelijk betrokken. Graag maken wij bij de inrichting van dit systeem en de toets op de naleving van dit systeem gebruik van jouw expertise. 

Wat vragen wij?
Je bent een goede planner, je bent resultaatgericht, nieuwsgierig en stressbestendig en je vindt eenvoudig je weg in een nieuwe organisatie. Daarbij heb je overtuigingskracht, kun je jezelf prima presenteren en stel je jezelf onafhankelijk op. Je bent een goede sparringpartner voor de concerncontroller. Graag zien wij dat je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding, richting Economie, Accountancy. Je hebt kennis van controletechnieken en je hebt aantoonbare auditervaring (minimaal een tot anderhalf jaar ervaring opgedaan bij bijvoorbeeld een interne auditdienst of accountantskantoor). Affiniteit met IT-auditing is een pre. 

Wat bieden wij?
Wij bieden, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 3.805,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (maximaal schaal 9), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. De functie is ingepast in het functieprofiel van vakspecialist B. Het betreft een aanstelling voor één jaar die na gebleken geschiktheid wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Daarnaast kent de gemeente uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan, babyverlof, bedrijfsfitness, studiefaciliteiten, een individueel keuzebudget van 16,8% en een prettige werkomgeving. 

Over de gemeentelijke organisatie
De gemeente Heerde is een slagvaardige organisatie, waar de medewerkers de ruimte krijgen om initiatief te nemen. Ondernemend en omgevingsbewust zijn onze kernbegrippen. Veel werkprocessen zijn gedigitaliseerd en we werken bijna papierloos. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt. De gemeentelijke organisatie bestaat uit circa 150 medewerkers, verdeeld over zes afdelingen. 

De Interne Controle opereert organisatie breed. Ze is hiërarchisch geplaatst binnen de afdeling Dienstverlening en Informatiebeheer, de afdeling die primair ten doel heeft vorm te geven aan de inrichting en het beheer van de informatiestromen. De operationele en functionele aansturing vindt plaats door de concerncontroller. 

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rianne van der Veen, concerncontroller, telefoon 0578-699 494. 

Reageren
Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag voor 21 januari 2018 via onze sollicitatiepagina. De sluitingsdatum van de vacature is 21 januari 2018. De gesprekken staan gepland in de ochtend van 31 januari 2018. 

We stellen het niet op prijs om naar aanleiding van deze advertentie benaderd te worden door werving- en selectiebureaus.

Trefwoorden: Controller, Interne Controle, Auditor, Audit, Controlling, Economie, Accountancy, IT-Auditing, Overheid, Gemeente
 

Match criteria: Goverment Administration, Controller, Auditing, 40 hours, Prov. Gelderland, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.