EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 082018
 

Bezit je passie voor de logistieke sector en weet je de verkoop en ontwikkeling van ons goederentransport voor de Steel & Construction markt te boosten? Join us en solliciteer!

Een logistieke uitdaging: ontwikkel nieuwe business mogelijkheden

Als Business Development Manager probeer je nieuwe/aanvullende aanvragen te genereren voor ons netwerk. Hoe? Door je te focussen op de verkoop van het transport van goederen bestemd voor de Steel & Construction markt. Je benadert potentiële nieuwe klanten die passen bij onze strategie en begeleidt ze optimaal. Voor het bepalen van de groeistrategie werk je nauw samen met de Trade Manager van de Steel & Construction businessunit en andere collega’s binnen heel Europa.

Enkele verantwoordelijkheden:

 • Het ontwikkelen van een klantportfolio voor de Steel & Construction markt, gebaseerd op de gebudgetteerde volumes en vastgestelde salestargets.
 • Het opstellen van een business development plan voor het genereren van nieuwe business, het serviceaanbod en de strategische benadering van de markt.
 • Het beheren van offertes, het offerteproces, de tactiek en de interne communicatie omtrent offerteaanvragen van klanten (RFQ).
 • Het ondersteunen van de Sales Director bij het maken van marktanalyses en het ontwikkelen van een effectieve marktstrategie.

Ben jij het logistieke talent dat we zoeken?

Logistiek stroomt door je aderen; je weet de ins en outs van de logistieke sector en hebt bij voorkeur ervaring met het vervoeren van goederen in de Steel & Construction markt. Je bent gedreven en lost complexe problemen efficiënt op. Je bezit goede commerciële onderhandelingskwaliteiten, waardoor je vol vertrouwen kunt communiceren en samenwerken met verschillende klanten en collega’s.

Daarnaast:

 • heb je een hbo-opleiding afgerond richting logistiek of commerciële business;
 • bezit je kennis van en ervaring met Microsoft Office software;
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling;
 • ben je in het bezit van ene geldig rijbewijs B.

Dit bieden wij jou

Bij Samskip ga je aan de slag binnen een ambitieuze, dynamische en professionele werkomgeving, waarin jij het verschil kunt maken. Blink uit in wat je doet en groei mee met ons bedrijf binnen de transportsector.

“We don’t just move containers, we move careers forward too.”

Daarnaast biedt Samskip je:

 • Een marktconform salaris, inclusief vakantiegeld en een dertiende maand
 • 28 vakantiedagen
 • Een pensioenvoorziening
 • Een bedrijfsauto

Geïnteresseerd?

Heb jij het in je om nieuwe business mogelijkheden te realiseren? Dan zien wij jouw cv en motivatie graag tegemoet. Klik op “Solliciteer” en solliciteer direct online voor Business Development Manager!

Over Samskip

Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 632 miljoen euro, 1520 werknemers en kantoren in 24 landen (in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië) is Samskip één van de grootste transportbedrijven binnen Europa.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rotterdam, Business developer, Commerciële business, Logistiek, Commercieel manager.

Match criteria: Logistices and Supply Chain, Logistics & supply chain, Researcher, Sales representative, Key Account Manager, 40 hours, Prov. South Holland, Non, Assistant or Support

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
“What are your strengths and weaknesses?” It’s easy to talk about your strengths; you’re detail oriented, hard working, a team player, etc.–but it’s also easy to get tripped up when discussing your weaknesses, Teach says. Never talk about a real weakness unless it’s something you’ve defeated. “Many hiring managers are hip to the overused responses, such as, ‘Well, my biggest weakness is that I work too hard so I need try to take it easy once in a while.’ The best answer is to discuss a weakness that you’ve turned around, such as, you used to come in late to work a lot but after your supervisor explained why it was necessary for you to come in on time, you were never late again.”
Questions to ask
What have you enjoyed most about working here? This question allows the interviewer to connect with you on a more personal level, sharing his or her feelings. The answer will also give you unique insight into how satisfied people are with their jobs there. If the interviewer is pained to come up with an answer to your question, it’s a big red flag.