EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Feb 082018
 

Bezit je passie voor de logistieke sector en weet je de verkoop en ontwikkeling van ons goederentransport voor de Steel & Construction markt te boosten? Join us en solliciteer!

Een logistieke uitdaging: ontwikkel nieuwe business mogelijkheden

Als Business Development Manager probeer je nieuwe/aanvullende aanvragen te genereren voor ons netwerk. Hoe? Door je te focussen op de verkoop van het transport van goederen bestemd voor de Steel & Construction markt. Je benadert potentiële nieuwe klanten die passen bij onze strategie en begeleidt ze optimaal. Voor het bepalen van de groeistrategie werk je nauw samen met de Trade Manager van de Steel & Construction businessunit en andere collega’s binnen heel Europa.

Enkele verantwoordelijkheden:

 • Het ontwikkelen van een klantportfolio voor de Steel & Construction markt, gebaseerd op de gebudgetteerde volumes en vastgestelde salestargets.
 • Het opstellen van een business development plan voor het genereren van nieuwe business, het serviceaanbod en de strategische benadering van de markt.
 • Het beheren van offertes, het offerteproces, de tactiek en de interne communicatie omtrent offerteaanvragen van klanten (RFQ).
 • Het ondersteunen van de Sales Director bij het maken van marktanalyses en het ontwikkelen van een effectieve marktstrategie.

Ben jij het logistieke talent dat we zoeken?

Logistiek stroomt door je aderen; je weet de ins en outs van de logistieke sector en hebt bij voorkeur ervaring met het vervoeren van goederen in de Steel & Construction markt. Je bent gedreven en lost complexe problemen efficiënt op. Je bezit goede commerciële onderhandelingskwaliteiten, waardoor je vol vertrouwen kunt communiceren en samenwerken met verschillende klanten en collega’s.

Daarnaast:

 • heb je een hbo-opleiding afgerond richting logistiek of commerciële business;
 • bezit je kennis van en ervaring met Microsoft Office software;
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling;
 • ben je in het bezit van ene geldig rijbewijs B.

Dit bieden wij jou

Bij Samskip ga je aan de slag binnen een ambitieuze, dynamische en professionele werkomgeving, waarin jij het verschil kunt maken. Blink uit in wat je doet en groei mee met ons bedrijf binnen de transportsector.

“We don’t just move containers, we move careers forward too.”

Daarnaast biedt Samskip je:

 • Een marktconform salaris, inclusief vakantiegeld en een dertiende maand
 • 28 vakantiedagen
 • Een pensioenvoorziening
 • Een bedrijfsauto

Geïnteresseerd?

Heb jij het in je om nieuwe business mogelijkheden te realiseren? Dan zien wij jouw cv en motivatie graag tegemoet. Klik op “Solliciteer” en solliciteer direct online voor Business Development Manager!

Over Samskip

Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 632 miljoen euro, 1520 werknemers en kantoren in 24 landen (in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië) is Samskip één van de grootste transportbedrijven binnen Europa.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rotterdam, Business developer, Commerciële business, Logistiek, Commercieel manager.

Match criteria: Logistices and Supply Chain, Logistics & supply chain, Researcher, Sales representative, Key Account Manager, 40 hours, Prov. South Holland, Non, Assistant or Support

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Why Should I Hire You? The most overlooked question is also the one most candidates are unprepared to answer. This is often because job applicants don't do their homework on the position. Your job is to illustrate why you are the most qualified candidate. Review the job description and qualifications very closely to identify the skills and knowledge that are critical to the position, then identify experiences from your past that demonstrate those skills and knowledge.
Questions to ask
What can you tell me about your new products or plans for growth? This question should be customized for your particular needs. Do your homework on the employer’s site beforehand and mention a new product or service it’s launching to demonstrate your research and interest. The answer to the question will give you a good idea of where the employer is headed.