EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 152017
 

ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en is actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.
We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Energie biedt energiediensten aan haar klanten en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energie bronnen zoals zon, wind en biogas.
 

Dit zijn je voornaamste werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

  • In samenwerking met de Product Managers en Sales vertaal je de waarde propositie en USP’s door in klantcommunicatie, online content en sales materiaal zodat de producten en diensten goed aansluiten bij onze positionering in de markt;
  • Je optimaliseert continu de klantcontactstrategie en voert deze uit;
  • Je ontwikkelt, coördineert en voert branding-, communicatie- en campagne activiteiten uit, samen met onze (interne) partners, en je stuurt bij aan de hand van resultaten;
  • Je bent verantwoordelijk voor alle online content, communicatie met bestaande en potentiële nieuwe klanten, interne communicatie en sales & productcommunicatie;
  • Je bewaakt actief de merkbeleving en alle uitingen naar buiten toe en bent aanspreekpunt voor onze interne organisatie. Zij weten jou te vinden. Daarnaast weet je wat externe leveranciers kunnen, kosten en opleveren. Je bent dus ook budgetverantwoordelijk;
  • Je herkent goede teksten en stuurt de externe tekstschrijver daar op aan. Zelf heb je ook een vlotte pen;
  • Je werkt nauw samen met Sales, Operations en Corporate Communication en stuurt regelmatig een stagiair aan die jou ondersteunt.

Verdere uitleg:
We vallen op bij zakelijke klanten! Dit komt doordat jij precies de juiste toon weet te zetten en met rake communicatie de doelgroep boeit en overtuigt. Door op de juiste manier te communiceren en de juiste middelen in te zetten, weet je precies hoe we de klant effectief bereiken. Je weet de ontwikkelingen in je werkveld om te zetten naar onderscheidende klantcommunicatie en digitale content. Hierdoor wordt de klantervaring van onze producten en diensten als onderscheidend ervaren in de markt. Door campagnes goed en meetbaar op te zetten en te coördineren zorg je ervoor dat het maximale resultaat wordt gerealiseerd. Ons merk is bij jou in goede handen en je zorgt ervoor dat onze externe uitingen en sales materiaal er perfect uitzien. Jouw ogen gaan stralen bij de termen: klantcommunicatie, content management, brand management, online, social media, campagne management en interne communicatie.

Je krijgt de vrijheid om het op jouw manier te doen en hierbij de grenzen op te zoeken. Je neemt zaken niet klakkeloos aan maar daagt uit en verbetert waar mogelijk. In deze leuke en afwisselende functie werk je zelfstandig aan projecten, stuur je externe leveranciers aan en ben je zowel met uitvoerende als tactische zaken bezig: het ene moment schrijf je een briefing voor de tekstschrijver, het andere moment verzorg je de nieuwsbrieven, bedenk je een goede communicatie-invulling op een klantcontactmoment of adviseer je over de huisstijl in een nieuwe app. Uiteraard weet je hierin anderen te betrekken voor een gedragen communicatie aanpak. De resultaten en successen vier je samen. Je werkt samen met een junior communicatie specialist. Deze persoon kan veel operationele zaken verder in gang zetten. 

Functie past bij een senior:
communicatie adviseur
communicatie en content adviseur
marketing en communicatie aviseur
 

  • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in de B2B markt, bij voorkeur opgedaan bij een praktisch ingesteld middelgroot bedrijf;
  • Je hebt kennis van beproefde online methoden en bent in staat deze te implementeren en te analyseren met o.a. Google Analytics;
  • Competenties: resultaatgericht, overtuigingskracht, draagvlak, eigen visie, zelfstandig als in een team kunnen werken. 

We bieden je een baan volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Naast een aantrekkelijk salaris zijn er prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering inclusief werkgeversbijdrage en 30 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
Een vaste functie met een dienstverband bij Engie.
Functie mogelijk voor 32 tot 40 uur per week. 
 

Voor meer informatie neem je contact op met Monique Heijmen via telefoonnummer 06-11628452

Werken voor Yacht
Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert. Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties? Dan willen we jou graag leren kennen.

Match criteria: Electrical/Electronic Manufacturing, 40 hours, Prov. Overijssel, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Explain A Complex Database To Your Eight-Year-Old Nephew Explaining public relations, explaining mortgages, explaining just about anything in terms an eight-year-old can understand shows the interviewer you have solid and adaptable understanding of what it is they do. Do your homework, know the industry and be well-versed.
Questions to ask
Can you tell me about the team I’ll be working with? Notice how the question is phrased; it assumes you will get the job. This question also tells you about the people you will interact with on a daily basis, so listen to the answer closely.