EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 152017
 

Dit bespreek ik graag in een persoonlijk gesprek!

Voor een goede relatie van YACHT ben ik op zoek naar een ervaren programma manager.

Als programmamanager leid je complexe veranderprogramma’s afgeleid van de bedrijfsstrategie en key prioriteiten. Je bent eindverantwoordelijk voor het leveren van duurzame resultaten. Je bent onderdeel van een team van programmamanagers binnen de stafafdeling ‘Programma- en Procesmanagement’ (PPM) van de hoofddirectie van onze opdrachtgever.

Je neem eindverantwoordelijkheid in de planning, aansturing en bijsturing van bedrijfsbrede programma’s, met multidisciplinaire betrokkenheid en leg je tijdelijke verantwoordelijkheid af aan het directielid.

Alle programma’s of projecten bij onze opdrachtgever hebben een procesmatige benadering en als programma manager draag je zorg dat projectmanagement standaarden toegepast worden. Gefaciliteerd vanuit PPM neem je deel in kennisdelingssessies en volg je trainingen.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden:

 •  Je neemt regie over de programmaplanning en de kernonderdelen zoals doelstelling, (proces)scope, milestones, resourcing en verandering;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de end-to-end realisatie van alle programma deliverables, zowel proces, systeem als organisatie wijzigingen. Je bent het overall aanspreekpunt vanuit andere disciplines;
 • Je signaleert en coördineert afhankelijkheden in afstemming met verantwoordelijke directielid;
 • Je bent verantwoordelijk voor het mobiliseren en leiden van multidisciplinair teams, ook met externe (tijdelijke) resources. Je draagt zorg dat programmaonderdelen door (IT) projectmanagers of betrokkenen uit de organisatie in meer detail worden uitgewerkt;
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken en uitvoeren van een communicatieplanning, waaronder het inrichten van programmastand-ups om de voortgang van het programma op reguliere basis te monitoren en bij te sturen;
 • Je monitort en stuurt bij op basis van key project KPIs en milestones. Hierbij hanteer je de standaarden en principes vanuit Agile;
 • Je bewaakt de budgetten middels KPIs zoals Estimate At Completion (i.s.m. IT-projectmanager);
 • Je bent verantwoordelijk voor het kwalitatief overdragen van resultaten (programma sign-off), risico analyse op ‘vasthouden van verandering’ (incl. mitigatieplan);
 • Voor 20% van je tijd ben je bezig met de ontwikkeling van de manier van programma uitvoering (afstemming met anderen in dit competentie team), persoonlijk ontwikkeling (training en coaching), bedrijfsbreed ‘laten landen’ van continu verbeteren en procesmatige verbeteren.

Binnen het programma management van onze opdrachtgever ga jij je bezig houden met het herinrichten van het P2P proces omtrent niet-handelsgoederen (End to End). Hierbij moet gedacht worden aan contracten, bestellen, de administratie van ontvangst en voorraad en het facturatieproces. Hiervoor ga je twee inrichtingen doen, nanelijk het inrichten van een centraal office (controle&buying) en een decentrale afdeling voor betellen. 

Dit programma is onderdeel van meerdere programma’s om 4 competenties te ontwikkelen. Als programma manager ga jij  mede regie houden (conform de PPM standaarden) op de volgende competenties;

 • Proces, applicatie en Data verbetering (MVP)
 • Technische infrastructuur en beheer
 • Uitrol en service management
 • Continue doorontwikkeling 

Je bent je ervan bewust dat je programma geen “los staand programma” is. Je houdt continue rekening met invloeden van andere programma’s en projecten, maar ook de invloeden van dit programma op andere ontwikkelingen.

We zoeken een kandidaat met toonaangevende ervaring als programma manager, binnen de Foodservice en/of retail. Dit is een harde eis. Zonder (recente) ervaring binnen de Foodservice/Retailbranche kunnen wij je sollicitatie niet verder in behandeling nemen.

Je hebt daarbij een achtergrond in Foodservice en/of Retail m.b.t processen en bedrijfsvoering (Commercie, Operatie, Supply Chain, Finance, Datamanagement etc.). Je hebt ervaring in (complexe) organisatorische verandertrajecten waarbij inhoud, proces en mens(gedrag) kernelementen zijn. Je bent een netwerker, weet draagvlak te creëren op directieniveau en snel (operationeel) schakelen. Je hebt diepe kennis van proces (BPM) / projectmanagement standaarden en de competentie om deze pragmatisch over te brengen naar anderen. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in project- en/of programmamanagement. Tot slot ben je bekend met de harde en zachte onderdelen van verandermanagement zoals: Agile (scrum), Prince II of (Lean) Six Sigma (Green- en/of Blackbelt).

Dit betreft een tijdelijke opdracht van +/- 3 maanden, met optie op verlenging. De details bespreek ik graag in een persoonlijk gesprek!

Voor meer informatie neem je contact op met Britt Verhagen-Van der Linden via telefoonnummer 06-10160984

Werken voor Yacht
Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert. Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties? Dan willen we jou graag leren kennen.

Match criteria: Production, ICT, Mobile development, 40 hours, Prov. North Brabant, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
“What are your strengths and weaknesses?” It’s easy to talk about your strengths; you’re detail oriented, hard working, a team player, etc.–but it’s also easy to get tripped up when discussing your weaknesses, Teach says. Never talk about a real weakness unless it’s something you’ve defeated. “Many hiring managers are hip to the overused responses, such as, ‘Well, my biggest weakness is that I work too hard so I need try to take it easy once in a while.’ The best answer is to discuss a weakness that you’ve turned around, such as, you used to come in late to work a lot but after your supervisor explained why it was necessary for you to come in on time, you were never late again.”
Questions to ask
Do you offer continuing education and professional training? This is a great positioning question, showing that you are interested in expanding your knowledge and ultimately growing with the employer.