EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 152017
 

Zorg jij ervoor dat BAM blijft anticiperen op de steeds veranderende complexe accounting omgeving van de internationale bouwindustrie? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wegens interne doorgroei is Koninklijke BAM Groep nv op haar hoofdkantoor in Bunnik op zoek naar een Financial Controller (Fulltime).

Wat ga je doen?

Als financial controller zorg jij ervoor dat BAM, in goed overleg met haar accountant, op juiste, tijdige, volledige maar ook efficiënte wijze voldoet aan de richtlijnen op gebied van accounting, rapportage, toezicht en gerelateerde (Europese) wetgeving, die de omgeving BAM oplegt, met name daar waar het treasury activiteiten betreft.
 
De belangrijkste resultaatgebieden:

 • Je adviseert het treasury-team, BAM’s centrale Control-afdeling en de werkmaatschappijen met betrekking tot IFRS-aspecten van ondernemingsfinanciering in de breedste zin des woords (o.a. derivaten, financial leasing, cash pooling, hedging).
 • Je fungeert als vertegenwoordiger van BAM in contacten met het “technical office” van haar accountant voor complexe accounting en control gerelateerde vraagstukken.
 • Je adviseert de CFO, de Group Treasurer en werkmaatschappijen rondom verwerking in de balans van kapitaalmarktproducten, specifieke (project-)financieringsstructuren of liquiditeiten.
 • Je stelt convenantenberekeningen en financiële modellen op, zowel retrospectief voor de communicatie met financiers, als prospectief voor besluitvorming door de raad van bestuur.
 • Je analyseert de periodieke financiële informatie van BAM’s werkmaatschappijen en je levert een actieve bijdrage aan de totstandkoming van periodieke interne rapportages en externe kwartaal- en jaarverslaggeving met name daar waar het treasury gerelateerde onderwerpen betreft.

Naast deze werkzaamheden zijn er projectmatige werkzaamheden waarin je een dragende rol speelt. Zo lopen er momenteel projecten om de huidige verslaggeving aan te passen, zoals de invoering van IFRS15  (Revenue recognition), IFRS16 (Leasing) en IFRS 9 (Financial instruments).
 
Je maakt onderdeel uit van het Control team van BAM Groep, waar naast jou nog 6 financial en business controllers werken en je werkt intensief samen met 5 collega-specialisten van BAM’s Treasury afdeling. Je rapporteert aan de director Controlling. De totale afdeling Finance bestaat uit 26 collega’s.

BAM wil groeien, innoveren. Wij leveren de beste diensten aan de opdrachtgever, de eindgebruiker en de omgeving. Dit bereiken we door van elkaar te leren, zelf verantwoordelijkheid te nemen en door samen te werken. ‘Building the present, creating the future’ is onze strategie voor de komende jaren.   

Past deze visie jou en heb je onderstaande capaciteiten? Neem dan contact op.
 
Jij bent een ervaren financial (5   10 jaar werkervaring) met een afgeronde wo opleiding, aangevuld met een RA-studie.

 • Je bent een IFRS-expert bij voorkeur met ervaring op het vakgebied treasury (o.a. IFRS 9 en 16) met een achtergrond als accountant.
 • Je bent zelfstandig in staat verschillende oplossingsrichtingen af te wegen, alternatieven uit te werken, met de accountant aandachtspunten af te wikkelen en tot een gedocumenteerd besluit te komen.
 • Je legt makkelijk contact en etaleert een proactieve houding
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen en je luistert goed.
 • Je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen.
 • Je bent analytisch sterk en combineert jouw financiële kennis met goede kennis van de bedrijfsprocessen.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw & Vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van publiek-private samenwerking. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM staat voor indrukwekkende projecten, innovatieve oplossingen en deskundige medewerkers. Met circa 20.000 medewerkers brengt BAM jaarlijks wereldwijd duizenden projecten tot stand.

Een uitdagende en continu veranderende omgeving in een organisatie waarbinnen Finance een essentieel onderdeel is van de realisatie van de nieuwe bedrijfsstrategie, ‘Building the present, creating the future’. Daarbij bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden en alle ruimte voor verdere persoonlijke groei en ontwikkeling, zowel binnen BAM Finance als binnen Koninklijke BAM Groep.
 
Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie.

Match criteria: Building Materials, Controller, 40 hours, Prov. Utrecht, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Have You Ever Had A Supervisor Challenge A Decision? Interviewers are looking for an answer that shows humility--??and the ability to take direction. The anecdote should be telling, but it'??s the lesson learned, not the situation, that could land you the job.
Questions to ask
Can you tell me about the team I’ll be working with? Notice how the question is phrased; it assumes you will get the job. This question also tells you about the people you will interact with on a daily basis, so listen to the answer closely.