EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 152017
 

Houd jij van een grote uitdaging en weet jij als Commmunicatiespecialist het onderwerp pensioen interessant te maken voor 4,5 miljoen Nederlanders? Durf jij de lat hoog te leggen, breng jij veel energie en is online content jouw passie? Dan horen we graag van je!

Locatie: Amsterdam of Heerlen, fulltime

Functie
Waarom jij? Omdat jij denkt vanuit je doelgroep en bepaalt hoe je deze het beste kunt bereiken. Welke boodschap vertel je en hoe doe je dit zo helder mogelijk. Het pensioenbewustzijn is laag, je doelgroep weet nog maar weinig over dit product. 

Wij zijn op zoek naar een Communicatiespecialist die:

 • bedreven is met de nieuwste technieken en handelt vanuit een intense klantgerichtheid;
 • aan de slag gaat in een innoverende agile werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team en komt in aanraking met de meest uiteenlopende facetten van het vakgebied;
 • content creëert voor diverse kanalen en middelen: teksten, video’s, visuals;
 • data-driven klantonderzoek analyseert en verbeteringen voorstelt: a/b testen, analytics, panels;
 • marketing- en communicatieplannen maakt;
 • klantreizen optimaliseert.

Soms maak je alles zelf, vaak werk je ook samen met partners buiten APG. Een goede samenwerking is voor jou vanzelfsprekend en je kunt goed overweg met allerlei type mensen.

Als Communicatiespecialist kom je te werken op de afdeling Marketing, Communicatie en Distributie (MCD) binnen APG. Onze afdeling is jong en energiek en heeft de blik op de toekomst gericht. In totaal zitten we met zo’n 40 collega’s verspreid over de locaties in Amsterdam en Heerlen. Je werkt in een agile team met collega’s op beide locaties. Die samenwerking verloopt vaak via video, maar het is voor jou ook geen probleem om flexibel te zijn en regelmatig op een andere locatie te werken dan je standplaats. Afhankelijk van je woonplaats zal je standplaats Amsterdam of Heerlen zijn.

Profiel
Een relevante opleiding is natuurlijk belangrijk, maar ervaring doe je op in het dagelijks werk. Met jouw ervaring in dit vakgebied zit het daarom helemaal goed. Je bent proactief en neemt een frisse en energieke persoonlijkheid met je mee. Je bent een echte ‘digital native’ die de digitale ontwikkelingen op de voet volgt en snapt hoe je deze innovaties inzet om relevanter te communiceren. Je schakelt makkelijk op tactisch en operationeel niveau en weet ‘fact-based’ je communicatie zo effectief mogelijk in te zetten. Je bent assertief en je weet de juiste personen in de organisatie te vinden. Met jouw overtuigingskracht weet je collega’s mee te krijgen in jouw plannen en ideeën. Mocht je al ervaring hebben opgedaan met agile werken, dan scoor je bonuspunten.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde hbo-/ wo-opleiding (richting communicatie en/of marketing).
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring in de financiële- / pensioensector is een pre.
 • Ervaring met online en digitale toolings (CMS, analytics, a/b test).

Aanbod
APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. We verzorgen het pensioen van één op de vijf gezinnen in Nederland.
 
APG verzorgt de pensioenadministratie, pensioencommunicatie, bestuursadvisering en het vermogensbeheer voor deze pensioenfondsen. Het bedrijfsonderdeel Rechtenbeheer beheert de pensioenrechten van alle deelnemers die aangesloten zijn bij deze pensioenfondsen. Van bouwvakker tot arts, van schoonmaker tot onderwijzer. Onze pensioenspecialisten, relatiemanagers, medewerkers klantcontactcenter, marketeers, juristen en controllers leveren, ieder vanuit hun vakgebied, een bijdrage om de beste dienstverlening te realiseren.
 
APG vindt goed werkgeverschap essentieel. Naast een marktconform salaris van maximaal € 4857,13, een goede pensioenregeling en eindejaarsuitkering bieden we ook ruime opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. APG mag zich sinds 2008 Top Employer en Top ICT Employer noemen.
 
We geloven dat diversiteit een brede visie en betere besluitvorming bevordert. Betrokkenheid en respect voor culturele verschillen dragen bij aan onze bedrijfsdoelstellingen. We nodigen iedereen uit om te solliciteren.

Wie zijn wij?
Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Willemijn de Moor, Corporate Recruiter, willemijn.demoor@apg.nl. Kijk op www.apg.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Ben jij de persoon die wij zoeken, vul dan het online sollicitatieformulier in en upload je cv en motivatiebrief. Reageren kan tot en met 29 december 2017. Aansluitend vindt de cv-selectie plaats en ontvang je bericht over het vervolg. Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Match criteria: Banking, Finance, Consulting, Researcher, Advertising, Analyst, 40 hours, Prov. North Holland, Prov. Limburg, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Explain A Complex Database To Your Eight-Year-Old Nephew Explaining public relations, explaining mortgages, explaining just about anything in terms an eight-year-old can understand shows the interviewer you have solid and adaptable understanding of what it is they do. Do your homework, know the industry and be well-versed.
Questions to ask
Can you tell me about the team I’ll be working with? Notice how the question is phrased; it assumes you will get the job. This question also tells you about the people you will interact with on a daily basis, so listen to the answer closely.