EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 132017
 

Rapportage-analist
Belastingdienst/Douane

Vacaturenummer 940270
Plaatsingsdatum 6 december 2017

Functieomschrijving
Wil jij data inzichtelijk maken om processen te verbeteren bij dé grensbewaker van Nederland? Zie jij overal kansen voor innovaties en vind je het leuk om diverse gebruikersgroepen te betrekken bij deze verbeteringen? Maak jij ons kleine, multidisciplinaire projectteam compleet door jouw expertise op het gebied van datavisualisatie? Ben jij de nieuwe rapportage-analist van het project Kubus Douane?

Samen met zeven collega’s werk jij aan het project Kubus Douane (KuDo). Het doel van dit project? Continue verbetering van processen en de sturing daarop. Door middel van gesprekken en werksessies op verschillende regiokantoren verzamelt jouw projectteam informatie over huidige processen, wat er beter kan en welke nieuwe technieken daar eventueel voor nodig zijn. Op basis van deze informatie en inzichten kan het management processen slimmer inrichten, beter sturen en zich beter verantwoorden. KuDo bevindt zich in een opbouwende fase, waardoor jij veel ruimte krijgt voor eigen initiatief. Je werkt afwisselend aan verschillende deelprojecten, die maximaal drie maanden duren.

Als rapportage-analist ontwerp en bouw je rapportages en dashboards. Je werkt hierbij volgens standaarden, richtlijnen en best practices op het gebied van datavisualisatie. Binnen het project denk je met de business-analist en de data-analist mee over de beste technische oplossingen. Oplossingen die voldoen aan de eisen en wensen van diverse gebruikersgroepen, die jij betrekt in het ontwikkeltraject.

Vanuit jouw kennis en expertise adviseer je over de wijze van vormgeven. Daarnaast draag je bij aan het ontwikkelen van standaarden op het gebied van reporting en visualisatie. Blijvend innoveren is hierbij jouw ambitie. Bij de informatieproducten, dashboards en views die jij ontwikkelt, streef je naar herkenbaarheid en uniformiteit. Elke dag werk je zo aan het verder professionaliseren van de businessprocessen van de Douane.

Functie-eisen
Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting informatica, data science of data visualization.
Je hebt kennis van en ervaring met datamodellering en datawarehousingprincipes en tooling, in elk geval SAS Visual Analytics.
Je hebt kennis van en ervaring met visualisatieprincipes, business intelligence, reporting en datavisualisatie.

Jouw competenties?
analyseren
klantgerichtheid
omgevingsbewustzijn
plannen en organiseren
voortgangscontrole

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je toont initiatief, bent sterk in samenwerken en wilt jezelf continu verbeteren. Verder is integriteit een belangrijke waarde voor de Douane. Een waarde die ook in jouw handelen goed zichtbaar is.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveauschaal 9
  • Salarisomschrijving
    In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
  • Maandsalaris Min €2.617 – Max. €3.698 (bruto)
  • Dienstverband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
  • Contractduur 2 jaar
  • Minimaal aantal uren per week 32
  • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
Deze vacature is zowel interdepartementaal als extern gepubliceerd. We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De gesprekken vinden plaats op 9 en 10 januari 2018. Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het assessment is gepland op 18 januari 2018.

Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de ”Solliciteer” button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Parttime, Rotterdam, Analist, Projectmedewerker

Match criteria: Goverment Relations, Goverment Administration, Engineering, Information Technology (ICT), Job, Analyst, 40 hours, 24 hours, Bachelor, Prov. South Holland, Prov. North Holland, Dutch, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Have You Ever Had A Supervisor Challenge A Decision? Interviewers are looking for an answer that shows humility--??and the ability to take direction. The anecdote should be telling, but it'??s the lesson learned, not the situation, that could land you the job.
Questions to ask
Can you tell me about the team I’ll be working with? Notice how the question is phrased; it assumes you will get the job. This question also tells you about the people you will interact with on a daily basis, so listen to the answer closely.