EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 122017
 

Industrial Automation projecten gerealiseerd op basis van de door jouw ontworpen projectstrategie en -structuur. Als Project Quality Engineer bij ABB regisseer je de kwaliteit van ieder project strak en toch soepel. Zodat elke klant de ultieme kwaliteitsbeleving heeft.

Wie zijn wij?
ABB is toonaangevend op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productautomatisering, robotisering en elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. We lopen voorop met innovaties, volgen trends en denken mee met onze klanten. Wij hebben 132.000 mensen samengebracht die wereldwijd samenwerken in meer dan 100 landen.

Je werkt bij de Business Unit Power Generation & Water in Etten-Leur, regio Breda, onderdeel van onze divisie Industrial Automation. Wij zijn gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen op gebied van utilities (water en infra). Wij weten hoe we onze producten in moeten zetten, zodat onze klanten efficiënter kunnen werken. Jij rapporteert aan de manager van het Project Management team en functioneel aan de Opex Manager.  Het Project Management en Engineering team telt bij elkaar zo’n 40 professionals, waar eerlijke communicatie de boventoon voert.
Aan sociale spirit ontbreekt het niet: iedereen helpt elkaar waar nodig en houdt van vertier op zijn tijd. Met een actieve personeelsvereniging worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd

Als Project Quality Engineer zorg je dat er voor de grootschalige projecten zoals bijvoorbeeld de automatisering van bruggen, sluizen, tunnels en (drink)waterzuiveringsinstallaties een goede projectstrategie voorhanden is.
Je bedenkt bij elk project opnieuw welke projectstrategie en -structuur het beste voldoet aan de wensen van de klant. Of het nu gaat om hardware-, software- of implementatie-architectuur. Daarbij verlies je de realiteit niet uit het oog. Je bewaakt, borgt en optimaliseert de kwaliteit door deze waar nodig bij te stellen en bespreekt afwijkingen met de Project Manager en/of Opex Manager. Een behoorlijke verantwoordelijkheid, want jou projectstrategie en –structuur bepaalt in hoge mate het resultaat van het project in brede zin.
Je doet je werk in nauwe samenwerking met de Projectmanager, die verantwoordelijk is voor het geheel, en met de rest van het project team. Jij bent verantwoordelijk om samen met deze collega’s de kwaliteit belofte aan de klant waar te maken. De grootte en samenstelling van het team verschilt per project. Daarnaast ben je “Quality” gesprekspartner, zowel intern als naar klanten.

Een zelfstandige, praktische Project Quality Engineer die voor die voor een goed systeem en een goede kwaliteitsbeleving bij de klant gaat. Als ervaren Project Quality Engineer ben je overtuigend op basis van inhoud. Je laat je niet uit het veld slaan en bent communicatief handig op momenten dat dit nodig is. Je bewaakt en borgt op nauwgezette wijze en werkt graag samen. Uiteraard volg je de technische ontwikkelingen in jouw vakgebied. Deze afwisselende rol van Project Quality Engineer vervul jij met groot succes, zeker als je ook nog beschikt over:

  • Een hbo-diploma (richting Industriële Automatisering of vergelijkbaar).
  • Enkele jaren ervaring met moderne procesautomatiseringssystemen waaronder PLC/Scada en DCS. Ervaring met ABB Industrial Automation Products, waaronder 800xA en Symphony Plus, is geen must maar wel een duidelijke pre.
  • Ruime ervaring met “systems engineering” en diverse software ontwikkelingsmethoden zoals UML.
  • Ervaring met de testmethodieken TMAP en/of ISTQB.
  • Kennis van MS-office pakketten (Excel, Word, Visio, Access).
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Rijbewijs B.

Jou wacht een afwisselende functie waarin je je 40 uur per week in de wereld van industriële automatisering mag storten. We bieden je een goed salaris (cao metaalelektro), inclusief een 13e maand. Komt het je soms beter uit dat je thuis werkt? Dan kan dat na overleg. Bij ABB krijg je veel mogelijkheden om je via cursussen en opleidingen verder te ontwikkelen en door te groeien binnen ons bedrijf. 

Daarnaast krijg je van ons 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen. Ook kun je als medewerker deelnemen in het aandelenprogramma van ABB.

Match criteria: Electrical/Electronic Manufacturing, Engineering, Internship, Quality Assurance, Mechanical engineering, Process Management, 40 hours, Bachelor, Prov. South Holland, English, Dutch, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Have You Ever Had A Supervisor Challenge A Decision? Interviewers are looking for an answer that shows humility--??and the ability to take direction. The anecdote should be telling, but it'??s the lesson learned, not the situation, that could land you the job.
Questions to ask
Can you tell me about the team I’ll be working with? Notice how the question is phrased; it assumes you will get the job. This question also tells you about the people you will interact with on a daily basis, so listen to the answer closely.