EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 122017
 

Locatie: Rotterdam
Organisatieonderdeel: Politiedienstencentrum
Vakgebied: ICT
Niveau: HBO
Vacaturenummer: PD-32/32-B1862-006

De politie functioneert dankzij een uiterst solide informatievoorziening die onze bedrijfsvoering ondersteunt. Jij houdt als expert informatievoorziening de regie op informatie- en gebruikersmanagement.

Wat ga je doen?
Jij begrijpt als expert informatievoorziening dat stilstand achteruitgang is. Technologische ontwikkelingen en de snel veranderende wereld van digitalisering en globalisering hebben een grote invloed op criminaliteit en veiligheid. Denk aan cybercriminaliteit, de bescherming van persoonsgegevens en de gevolgen van onze netwerksamenleving. Kortom, ICT dringt steeds verder door in de kern van het politiewerk waarbij we te maken hebben met onder andere het realtime observeren, vastleggen, duiden en uitwisselen van (camera)beelden en mobiel werken. Met het Team Informatievoorziening Experts willen we in ons advieswerk daarom:

 • de werelden van politieoperatie en informatievoorziening bij elkaar brengen en verbinden;
 • de bestaande informatievoorziening optimaliseren en vernieuwen;
 • nieuwe concepten ontwikkelen en het politiewerk daarmee naar een nóg hoger niveau brengen.

Jij staat als expert informatievoorziening midden in deze wereld. Vanuit die positie haal en krijg jij opdrachten van collega’s die een nieuwe voorziening willen ontwikkelen of een al in werking zijnde product willen verbeteren. Dat varieert van een nieuwe toepassing voor de agenten op straat tot een advies over de consequenties van de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het is aan jou om zulke wensen concreet te maken. Dat doe je door projecten te begeleiden en informatieprocessen te borgen. Een uitdagende klus die jij weet te klaren. Verder:

 • adviseer je over informatievraagstukken op basis van vakinhoudelijk onderzoek, analyses en plannen;
 • vertaal je samen met de coördinerend businessexpert plannen naar individuele werkafspraken;
 • bewaak je de voortgang van projecten, zit je strak op de planning en zorg je voor de nodige aansturing;
 • definieer je (non-)functionele gebruikersspecificaties en werk je aan de uitvoering van informatiebeveiligingsbeleid en -maatregelen.

Waar ga je werken?
De politie telt 130 informatievoorzieningexperts, verdeeld over heel Nederland. Jouw standplaats is Rotterdam. Je hebt logischerwijs regelmatig contact met andere IT-specialisten voor vakinhoudelijk overleg of om bij te praten over de laatste ontwikkelingen bij de politie. Vanuit het team Informatievoorziening Experts ondersteun je de hele politieorganisatie. Daarmee heb je veel invloed; wat jij doet is – indirect – merkbaar op elk politiebureau in Nederland en bij alle agenten op straat.

Wie ben jij?
Iemand met jouw ervaring laat zich niet snel gek maken door plotselinge calamiteiten die anderen liever gisteren dan vandaag opgelost willen hebben. Jij bent van de structuur en analyse, ook als er hoogspanning op onze bedrijfsvoering staat. Bovendien heb je al snel door wie van je collega’s je het beste in kan schakelen om je daarbij te helpen. Want jij bouwt in een mum van tijd een groot intern netwerk op dat bestaat uit collega’s waarmee je kunt sparren en zaken afstemt.

Naast deze vaardigheden heb je ook:

 • een hbo-diploma bijvoorbeeld op basis van Bedrijfskundige Informatica, Bedrijfskunde of Bestuurskunde. Met in ieder geval de nodige werkervaring, zoals:
 • vijf jaar ervaring als adviseur informatiemanagement in een organisatie met meer dan vijfduizend werknemers;
 • aantoonbare ervaring in het creëren van concepten op het gebied van architectuur, informatiebeveiliging en requirementanalyse, het liefst volgens de agile/scrum-methodiek;
 • bij voorkeur ervaring bij een organisatie binnen de (semi-)overheid.

Wat wij bieden
De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft tijdelijke werkzaamheden voor maximaal 2 jaar voor 36 uur per week.
Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • bruto maandsalaris van maximaal € 4.286,- (schaal 10 Bbp);
 • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling;
 • betaald ouderschapsverlof;
 • meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden.
 • Het betreft de LFNP-functie bedrijfsvoeringspecialist B, gewaardeerd in schaal 10 Bbp.

Interesse?
Bel of mail met Kees Medema (06 – 51 31 34 79, kees.medema@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 – 66 22 300.
Solliciteren kan uiterlijk 19 december 2017 via de ‘Solliciteer’ button.

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Full-Time, Rotterdam, ICT, Informatica, Informatievoorziening

Match criteria: Goverment Relations, Information Technology (ICT), Job, ICT, Quality Assurance, 40 hours, Bachelor, Prov. South Holland, Dutch, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Have You Ever Had A Supervisor Challenge A Decision? Interviewers are looking for an answer that shows humility--??and the ability to take direction. The anecdote should be telling, but it'??s the lesson learned, not the situation, that could land you the job.
Questions to ask
Can you tell me about the team I’ll be working with? Notice how the question is phrased; it assumes you will get the job. This question also tells you about the people you will interact with on a daily basis, so listen to the answer closely.