EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 102017
 

Ben jij die Digital Marketeer die toe is aan zijn/haar tweede of derde stap in haar carrière? Lijkt het jou uitdagend om voor één van de grootste auto merken, campagnes op te zetten en beheren van A tot Z? Wordt dan Digital Marketeer bij SEAT/PON!

Wat ga je doen als Digital Marketeer?
Als Digital Marketeer van SEAT ben je verantwoordelijk voor het belangrijkste deel van de leadstroom naar SEAT.NL . In een effectieve ‘always on aanpak’ beheer jij een flink percentage van het mediabudget waarmee je verantwoordelijk bent voor het inrichten van SEO/SEA, prospecting en retargeting in diverse digital kanalen, voor zowel sales als service.  

  • Je bent gewend om campagnes van A-Z te initiëren, te coördineren en te evalueren.
  • Hierbij ben jij dus de schakel tussen reclamebureau en mediabureau.
  • Je daagt bureaus uit om creatieve concepten te presenteren die aansluiten op jouw insights en je bent scherp in het beoordelen van deze concepten. 
  • Ook voor de adaptie van een internationale 360 campagne, waarbij radio, tv en content partnerships onderdeel kunnen zijn, draai jij je hand niet om.

Jouw landelijke visie op digital weet je lokaal door te voeren binnen ons dealernetwerk. Je werkt samen met ons retailbureau aan oplossingen om ons dealernetwerk te adviseren en te faciliteren in de juiste digital marktbewerking en daarvoor geschikte tools en creatieve uitingen te ontwikkelen.

In het team waar je deel van uit maakt werk je samen met drie collega’s. Wij zoeken een enthousiaste, creatieve, en gemotiveerde collega  die past bij ons team, bureaus en fabrikant, SEAT SA.

Wat breng je meer als Digital Marketeer:

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding in een relevante richting;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in Online en / of Campagne management
  • Aantoonbare ervaring met SEO, SEA en analytics;
  • Je bent creatief en communicatief sterk en beweegt je handig tussen de verschillende stakeholders;
  • Je bent ambitieus, resultaatgericht, accuraat en stressbestendig;
  • Je hebt affiniteit met auto’s.

Je hebt de kandidatenreis tot dit punt behaald, maar wat bieden wij een Digital Marketeer nu eigenlijk?
Wij bieden je een brede functie waarin jij veel  vrijheid krijgt om eigen initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren. De organisatiecultuur is dynamisch, resultaatgericht en informeel, passend bij ons jonge communicatieteam. Wij hebben een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en geven je de kans om jezelf op werk- en persoonlijk vlak te ontwikkelen. 

Ben jij alles van dit en gaat jouw digital hart hier sneller van kloppen? Reageer dan snel via de ‘Solliciteer’ button met dan jouw cv en motivatie in. Niet straks, maar nu! 

Over PON
Pon, één van de grootste Nederlandse familiebedrijven, vertegenwoordigt al jaren grote merken zoals Audi, Porsche, Volkswagen en SEAT. SEAT is op zoek naar een Digital Marketeer. Gaat jouw hart sneller kloppen van auto’s en ben jij in staat om op creatieve en vernieuwende manier potentiële berijders enthousiast te maken over onze producten? Dan is SEAT Nederland op zoek naar jou.

Je gaat werken voor SEAT, het jongste urban automerk binnen Pon, created in Barcelona. De vibe en creativiteit van deze bruisende stad zul je terugvinden in ons merk en in de ‘tone of voice’ van alles wat we doen.

Toch nog vragen?
Nadere info kun je opvragen bij Eva Bijl (HR adviseur) via email eva.bijl@pon.com of telefoon 06 12401256.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: vacature, Fulltime, Leusden, Marketeer, Online marketeer, Campagne management.

Match criteria: Retail, Automotive, Advertising, 40 hours, 24 hours, Prov. South Holland, Prov. Utrecht, Non

Company name: Stepstone NL

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
“What are your strengths and weaknesses?” It’s easy to talk about your strengths; you’re detail oriented, hard working, a team player, etc.–but it’s also easy to get tripped up when discussing your weaknesses, Teach says. Never talk about a real weakness unless it’s something you’ve defeated. “Many hiring managers are hip to the overused responses, such as, ‘Well, my biggest weakness is that I work too hard so I need try to take it easy once in a while.’ The best answer is to discuss a weakness that you’ve turned around, such as, you used to come in late to work a lot but after your supervisor explained why it was necessary for you to come in on time, you were never late again.”
Questions to ask
Do you offer continuing education and professional training? This is a great positioning question, showing that you are interested in expanding your knowledge and ultimately growing with the employer.