EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Dec 072017
 

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière en heb jij de ambitie om jezelf continue te ontwikkelen?

Als Production Manager krijg je genoeg uitdaging bij Smit & zoon! Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, verbeteren en leidinggeven aan de productie- en logistiek gerelateerde afdelingen in Weesp.

Heb jij een achtergrond richting Chemische Technologie of Technische Bedrijfskunde en een ervaring in een leidinggevende rol binnen een productie omgeving opgedaan? Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière en heb jij de ambitie om jezelf continue te ontwikkelen? Bij Smit & zoon liggen alle kansen voor je open in deze uitdaging als Production Manager!

Waar? Bij Smit & zoon in Weesp, een gerenommeerde speler op het gebied van het ontwikkelen van chemische specialiteiten ten behoeve van de leer verwerkende industrie.

Fulltime (40 uur) | Weesp

Wat ga je doen?
Als Production Manager krijg je genoeg uitdaging bij Smit & zoon! Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, verbeteren en leidinggeven aan de productie- en logistiek gerelateerde afdelingen in Weesp.

Belangrijk is dat de productie en logistieke afhandeling binnen de gestelde eisen van productietijd, kwaliteit en kosten plaatsvindt. Veilig werken en duurzaamheid in de keten zijn daarbij basisvoorwaarden.

Wij zijn als bedrijf volop in ontwikkeling en we willen onze productieafdeling in Weesp met jouw hulp op een kwalitatief hoog niveau behouden en de volgende stappen naar de toekomst maken. 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent een echte people manager en weet jouw team op de juiste wijze te motiveren Je hebt plezier in het coachen van je direct reports met als doel verder ontwikkeling te stimuleren;
 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en je signaleert verbeterpunten in de procesvoering (denk hierbij aan output, efficiency, kwaliteit, veiligheid, milieu), vervolgens doe je verbetervoorstellen aan de Plant Manager en je zorgt uiteraard voor de realisatie hiervan;
 • Je bewaakt de realisatie van de doorlooptijden, de levertijden, de budgetten en de voortgang in de fabriek op basis van het productieplan. Daarnaast stel je prioriteiten en je stuurt bij waar nodig;
 • Je reageert adequaat op incidenten en klachten en onderzoekt de oorzaken; Aansluitend kom je met verbetervoorstellen en je stelt een plan van aanpak op;
 • Als Productie Manager heb je regelmatig contact met collega’s van diverse afdelingen waaronder planning, technische dienst, logistiek en inkoop. Met je helicopterview en teamgeest ben je in staat om naast het eigen productieproces ook een waardevolle bijdrage te leveren aan de optimalisatie van de totale operationele organisatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor de administratieve processen en het leveren van informatie m.b.t. het productie- en logistieke proces en het up to date maken en houden van de productiedocumenten in de ISO systemen.
 • Je rapporteert aan de Plant Manager Weesp. De productie afdeling bestaat in totaal uit 28 medewerkers (tweeploegendienst) waar je tevens (indirect) leiding aan geeft. Naast het feit dat je een leidinggevende rol hebt, wordt er ook van je verwacht dat je een actieve rol speelt in het begeleiden van de dagelijkse processen binnen de fabriek.

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière en heb je de ambitie om uiteindelijk door te groeien naar een rol als bijvoorbeeld Plant Manager? Dan is dit jouw baan!

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting Chemische Technologie, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde;
 • Je hebt relevante werkervaring opgedaan, bij voorkeur op een chemische productieplant;
 • Je hebt 3-5 jaar leidinggevende ervaring in een productie omgeving;
 • Ruime ervaring in plannen en organiseren, de drive om resultaat te behalen in je werk én je bent een kei in delegeren

Wij bieden jou
Een leuke baan bij een toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend: een goed salaris en diverse aantrekkelijke extra’s als 13e maand en variabele bonus. Ook biedt Smit & zoon uitstekende opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Waar?
Het in 1821 opgerichte familiebedrijf Smit & zoon ontwikkelt en produceert chemische grondstoffen voor het maken van leer. Wij verkopen onze producten aan leerlooierijen overal ter wereld. Zij gebruiken ze voor het maken van leer voor bekende merken van tassen, schoenen, kleding, autobekleding en meubels.

Het hoofdkantoor van Smit & zoon is gevestigd in Weesp. Hier bevindt zich ook één van onze fabrieken. Daarnaast hebben wij vestigingen in Amersfoort, Duitsland, Italië, China en India. Dankzij ons grote agentennetwerk kunnen wij klanten overal ter wereld voorzien van onze producten en technische ondersteuning.

Smit & zoon heeft ruim 250 medewerkers wereldwijd. Professionals met passie die dagelijks bezig zijn om duurzame topprestaties aan onze klanten te leveren.

Solliciteren
Herken je jezelf in het profiel en lijkt het jou interessant om te werken voor Smit & zoon? Stuur dan je cv en motivatiebrief aan Chantal Leendertse, Talent Advisor, via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: productie manager vacature, Weesp, Noord-Holland, Chemische Technologie, Technische Bedrijfskunde, leidinggeven, production, Amsterdam, chemie, productie, plant

Match criteria: Construction, Operations, Quality Assurance, Chemical engineering, Mechanical engineering, Facility Coordinator, 40 hours, Prov. North Holland, Non

Company name: Stepstone

click here for more details and apply to position

SIMILAR JOBS ( NEWEST )
JOB INTERVIEW
Tipical Questions
Have You Ever Had A Supervisor Challenge A Decision? Interviewers are looking for an answer that shows humility--??and the ability to take direction. The anecdote should be telling, but it'??s the lesson learned, not the situation, that could land you the job.
Questions to ask
Can you tell me about the team I’ll be working with? Notice how the question is phrased; it assumes you will get the job. This question also tells you about the people you will interact with on a daily basis, so listen to the answer closely.